Dış gebelikte karın şişer mi? Dış gebelikte karın şişmesi gibi belirtiler görülebilir ancak her durumda olmayabilir.
Herhangi bir hamilelik testinin sonucu pozitif olabilir, ancak dış gebelik normal bir şekilde devam edemez.
Yukarıdaki risk faktörlerinden herhangi birine sahipseniz, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz veya bir doğurganlık uzmanıyla işbirliği yaparak gelecekteki dış gebelik (Ektopik Gebelik) risklerini en aza indirebilirsiniz.
Bu nedenle, vajinal kanamanın eşlik ettiği şiddetli karın veya pelvik ağrısı, aşırı baş dönmesi veya bayılma, omuz ağrısı gibi ektopik gebelik belirtileri gösteren bireyler derhal tıbbi lawnım almalıdır.
(iv) Acıbadem’e hitaben yazdığınız “word veya pdf.” formatındaki bir dosyayı güvenli eimza ile imzalayarak [email protected] ‘a e-posta’nın konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Bilgi Talebi” yazarak iletebilirsiniz.
Ektopik gebelik belirtileri arasında alt karın bölgesinde ağrı, vajinal kanama ve genel rahatsızlık yer alır. Dış gebelik belirtileri şunlardır:
Kadınlarda normal yollarla ya da tüp bebek tedavisi ile döllenme sağlandıktan sonra doğumun sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için bazı adımların ve süreçlerin gerçekleşmesi beklenir. Bu süreçlerden biri de döllenmiş yumurtanın yani embriyonun doğru bir şekilde anne karnı içerisine yani rahme yerleşmesidir. Olması gereken yani sağlıklı bir gebelik oluşumunda embriyo rahim içerisinde bulunan endometriyum tabakasına tutunur ve doğuma kadar burada gelişmeye devam eder.
Gebeliği sonlandırmak için bazı teknikler bulunur. Bunlardan birisi metotreksat olarak adlandırılan baskılayıcıdır. Metotreksat ilerlemiş dış gebeliklerin sonlandırılmasında tercih edilir.
Nermin Köşüş Dış gebelik tedavisi sonrası 2 kez adet olup ondan sonra hsg advertisementı verilen rahim filmini çektirmeniz daha uygun olacaktır.
Bir ayda iki adet görüyorsanız veya anormal vajinal kanama yaşıyorsanız, belirtilerinizin nedenini bilmek için sağlık uzmanınızla konuşpersonız ve gerekli testleri yaptırmanız önemlidir.
Dış gebeliğiniz olup olmadığından emin olmanın tek yolu bir doktor tarafından muayene edilmektir. Doktorunuz veya hemşireniz öğrenmek için pelvik muayene, kan testi veya ultrason yapabilir.
Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.
Bu Ayrıntılar Burada risk faktörlerinden birine veya daha fazlasına sahip olan kişiler gebe kalmayı planladıklarında hekimleriyle görüşmeli ve dış gebelik riskini lower etmek için gerekli önlemleri almalıdır.
Dış gebelik hamile kalmaya engel mi? Dış gebelik, bir kadının ileride hamile kalmasını engellemez fakat tekrarlayan dış gebelikler ya da komplikasyonlar doğurganlığı etkileyebilir. Bu nedenle, dış gebelik geçiren bir kadın doktorunun tavsiyelerini dikkatlice takip etmelidir.